Henkilökunta

Apteekin tehtävänä on toimittaa asiakkaille heidän tarvitsemiaan lääkkeitä ja antaa niihin liittyvää lääkeneuvontaa lääkkeiden oikean ja turvallisen käytön varmistamiseksi. Lisäksi apteekin tehtävänä on edistää ihmisten yleistä terveydentilaa ja hyvinvointia antamalla ohjeita ja myymällä terveyttä edistäviä tuotteita. Apteekin työntekijät ovat vastuussa edellä mainittujen tehtävien suorittamisesta.

Apteekkari omistaa apteekin ja Suomessa apteekkari on aina koulutukseltaan proviisori. Lääkelaki on määrittänyt apteekin yritysmuodoksi toiminimen, eli apteekkari on vastuussa apteekistaan omalla henkilökohtaisella omaisuudellaan. Apteekkitoiminta on luvanvaraista toimintaa, joten apteekkari on saanut apteekkiluvan.

Lääkelaki määrittää sen, että apteekissa tulee olla riittävä määrä farmaseuttisen tutkinnon suorittanutta henkilökuntaa eli proviisoreita ja farmaseutteja.

Proviisorin tehtäviin kuuluu asiakaspalvelun lisäksi esimiestehtävät ja erilaiset hallinnolliset tehtävät. Proviisorit ovat vastuussa asiakaspalvelun toimivuudesta, informaatiosta ja henkilökunnan koulutuksesta. Tarvittaessa proviisorit toimivat apteekkarin sijaisena. Proviisorin koulutus on ylempi korkeakoulututkinto.

Farmaseuttien pääasiallisena tehtävänä on asiakaspalvelu eli lääkkeiden toimittaminen ja lääkeneuvonta. Heidän tehtäviin kuuluu myös apteekin lääkevalmistus, annosjakelutilausten tekeminen sekä itsehoitotuotteiden opastaminen. Farmaseutin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto.

Teknisten apulaisten tehtäviä ovat erilaiset avustavat toimet, joita ovat esimerkiksi kassatyöskentely, tavaran purku ja hyllyttäminen sekä varastointi. Heidän työtehtävänsä eivät edellytä farmaseuttista tutkintoa. Teknisillä apulaisilla voi olla lääketyöntekijän tutkinto tai hänet on koulutettu työpaikalla.

Siistijän tehtävänä on huolehtia apteekin siisteydestä.

Venäjänkielen tulkin tehtävänä on tulkata asiakaspalvelutilanteet farmasistin ja asiakkaan välillä.

Apteekissamme työskentelee myös kaksi kosmetologin tutkinnon suorittanutta henkilöä. He voivat opastaa asiakkaita erityisesti kosmetiikkatuotteiden valinnassa sekä tehdä ihon kosteusmittauksia sopivan tuotteen löytämiseksi.

Lappeenrannan I apteekki toimii myös opetusapteekkina, eli apteekissamme on myös toisinaan farmasian oppilaita. Oppilaat toimivat farmaseuttisissa tehtävissä farmasistien valvonnan alaisina. Farmaseutin koulutukseen kuuluu yhteensä kuuden kuukauden apteekkiharjoittelujakso.

ROWA apteekkirobotin tehtävänä on toimia reseptilääkkeiden varastona ja toimittaa lääkepakkaukset reseptien toimitukseen. Apteekkirobotti on nopeuttanut reseptilääkkeiden toimittamista ja helpottanut reseptilääkkeiden varastointia.

YHTEYSTIEDOT

 

Puhakankatu 9-11
53600 LAPPEENRANTA
Sijainti kartalla >>

Puh. 05 - 453 0009 pvm / mpm
Fax. 05 - 453 0480
Sähköposti:
apt0426(at)apteekit.net

Apteekkari:
Anja Pesonen
Puh. 05 - 453 0480

AVOINNA

ma – pe                 8-20

la                            8-18

su                         11-18